Reinigen

Waarom reinigen?

Buitengevels staan voornamelijk bloot aan het weer wat kan leiden tot chemische -en biologische- aantasting aan uw gevel, maar ook de graffiti is een veel voorkomende vervuiling.

B&E Reiniging maakt onderscheid tussen de vervuiling en past hierop zijn reinigingstechniek op aan. De redenen voor gevelreiniging kunnen zijn, het beperken van schade en het verbeteren van de esthetische waarde van een gebouw waardoor ook de economische waarde van het gebouw kan stijgen of ‘het herontdekken van wat verborgen is’ bij historische gebouwen.

Gevelreiniging is een vak.

Het staat voor B&E Reiniging als een paal boven water dat gevelreiniging een vak is en moet worden uitgevoerd door personen met verstand van zaken en met gebruik van de juiste apparatuur.

Ons advies is: ‘Reinig uw gevel alleen als het echt nodig is en laat het uitvoeren door een bedrijf met kennis van zaken! Voorafgaande aan de uitvoering moet altijd onderzoek worden uitgevoerd naar de juiste reinigingsmethode. Aspecten die daarbij een rol spelen zijn de aard van de vervuiling en de eigenschappen en kwaliteit van de ondergrond.

Nabehandeling

Na de uitvoering van een bovenstaande reiniging bevelen wij vaak aan om de gevel te behandelen met een impregneer. De impregneer zorgt ervoor dat uw gevel geen water absorbeerd maar juist afstoot. Hierdoor voorkomt u een langdurig vochtige gevel met alle gevolgen van dien.